Carex pilosa Norðîc(r) ‘Copenhagen Select(r)’

Carex p. Nordic Copenhagen Select

Robust bunddækkende vintergrøn græs

Er der behov for et grønt dække på voksesteder, der er udfordret af skygge og tør jord – eks. under store træer, så er Carex pilosa Norðîc® Copenhagen Select® et godt valg. Med sine kun 30 cm i højden, vil planten danne et fint tæt mørkegrønt tæppe året rundt.

Blomster i det tidlige forår

Fra basis af de 0,5 – 1 cm brede mørkegrønne blade, danner Carex pilosa Norðîc® Copenhagen Select® i april måned oprette blomsterstande med små sorte/beige blomster, der i en højde på ca. 40 cm starter årets nye tilvækst op.

Oprindelse og anvendelse

Poul Petersen fra Overdam Planteskole fik tilbage i 1997 nogle forskellige græsser fra Botanisk Have København. Carex pilosa Norðîc® Copenhagen Select® var én af dem. Gennem årene har Poul observeret, afprøvet og opformeret planten, og han vurderer, at den klarer sig særdeles positivt i forhold til andre græsser, der kan miste noget af tætheden. Han opfordrer til at erstatte Carex ’Ice Dance’ og Luzula sylvatica med Carex pilosa Norðîc® Copenhagen Select®.

Nem plante

Planten er velegnet som bunddækkende plante i haver, anlæg, parker og på kirkegårde. Den kræver ingen pasning, men kan i hårde vintre få lidt svidninger på bladene. Den spreder sig let med jordstængler, og skal derfor afgrænses, så den ikke gror ind i andre planter.

Trives både i halvskygge og dyb skygge. I fuld sol er der lidt flere svidninger på bladene. Kræver ingen speciel jordtype, men har brug for veldrænet jord i vinterhalvåret.

  Solid bunddækkende græs, der ikke kræver stor vedligeholdelse. Robust og tørketålende.

Download billede 1

Download billede 2