Rhus aromatica Norðîc(r) ‘Carpet’

Tørketålende bunddække

 

Med en relativ tør vinter ovenpå et moderat vådt efterår, bærer foråret 2019 præg af, at nedbøren i årets næsten fem måneder har ligget i minus. Det har resulteret i et højt tørkeindeks i hele landet, og leder let tankerne hen på planter, der er tørketålende og robuste. Det er denne bunddækkende plante i allerhøjeste grad.

Rhus aromatica Norðîc® ’Carpet’ kan nå en højde på ca. 1 m, og er med sine udbredte grene et godt bud på en bunddækkende plante. Den er eminent i haven, i anlæg eller på tørre skråninger. Lige nu blomstrer de limegule blomster i toppe ovenpå et skinnende rødgrønt nyudsprunget løv med skinnende blade. Faktisk er løvspringet så sent, at man nemt vil kunne have forårsløg i bunden af bedene, uden at det generede planten. De smukke blade er faktisk aromatiske, når man gnider dem mellem to fingre. Henover sommeren er løvet grønt og frodigt, men lige inden løvfald farves bladene kraftigt røde.

Som så mange andre planter fra slægten Rhus, danner Rhus aromatica Norðîc® ’Carpet’ rodskud.

Oprindelse
Rhus aromatica Norðîc® ’Carpet’ er hjembragt fra Midwest Groundcovers i USA, hvor den har stor betydning i mange anlæg.

Klima & sundhed
Der er tale om en særdeles frost- og vindfør plante med god sundhed. Den tåler nemt klimaet i byerne, og dens frodighed vil klæde mange anlæg. Den bedste plantning fås, når Rhus aromatica Norðîc® ’Carpet’ plantes i fuld sol eller halvskygge.