Diervilla sessifolia Norðîc(r) ‘Dise’

Bunddækkende busk med smukke bladfarver

 

Diervilla sessifolia Norðîc® ‘Dise’ er et rigtig godt bud på en bunddækkende busk, der med sin højde på kun 1 m og sin tætte forgrening løfter opgaven med et godt resultat. Hurtigt vokser den til en tæt busk, men er på ingen måde en grov busk. Den danner oprette skud med få sideskud, og de forholdsvis lange (6 – 10 cm) blade med tydelige bladnerver er forholdsvis tynde og derfor med til at lette plantens udtryk. De flittigt dannede rodskud giver et effektivt ukrudtshæmmende bunddække.

 

Diervilla sessifolia Norðîc® ‘Dise’ får lysegrønne blade, der i udspring er røde og rosa. Da der hele sommeren igennem dannes nye skud, vil busken fremstå med lysegrøn bund og rosarøde topskud. Denne farvekombination gør Diervilla sessifolia Norðîc® ‘Dise’ til noget helt specielt. Blomsterne er gule og meget små, og blomstringen sker løbende gennem hele sommeren. Efter blomstringen dannes brunlige frøkapsler.

 

Diervilla sessifolia Norðîc® ‘Dise’ er en vindfør sort, som tåler let skygge. Den vokser i mange forskellige jordtyper – dog trives den mindre godt i våd og iltfattig jord. Helt unge skud på Diervilla sessifolia Norðîc® ‘Dise’ kan fryse væk om vinteren, men det har ingen praktisk betydning for det følgende forårs udspring. En særdeles sund og modstandsdygtig plante.

 

Oprindelse
Diervilla sessifolia Norðîc® ’Dise’ er udvalgt i forsøg ved Hornum Forsøgsstation. Selektionen er sket i naturindsamlet materiale fra USA. Klonen, som bærer Norðîc® mærket kan føres tilbage til udvælgelsen i 1985.