Malus sargentii Norðîc(r) ‘First Choiz’

Sargentæble i forædlet form

 

Når man i øjeblikket nyder synet af hække plantet til med sargentæble, så er det svært at forstå, at netop sådan en hæk ikke er mere udbredt. Den lidt vilde æbleblomstform og især duften er svær at stå for. Samme mening har bierne, som boltrer sig i de åbne blomster, der giver bierne fri adgang til pollen og nektar. Belønningen er rige mængder af frugter senere på året – dem får fuglene så glæde af, og vi kan nyde synet af både blomster, frugter og naturens dyreliv. Når året går på hæld prydes sargentæbler med de dejligste høstfarver – endnu et godt argument for at plante flere Malus sargentii.

Malus sargentii Norðîc® ’First Choiz’ stammer fra en udvalgt frøplante, som Nygaards Planteskole står bag. Det er en plante, der viser en typisk sargentæble med opret vækst og udbredte grene. Endelig højde og bredde er 2 – 3 m, men som klippet hæk bestemmer man jo selv størrelsen.

Sikker blomstring
Malus sargentii Norðîc® ’First Choiz’ er, i modsætning til almindelige Malus sargentii, stiklingeformeret. Det giver planten en meget tidlig blomstring. Man skal derfor ikke vente på, at frøplanterne sætter blomster og frugter, når man planter Malus sargentii Norðîc® ’First Choiz’.

Ensartethed
Når planter stiklingeformeres (fremfor frøformering), så er man sikker på, at alle planter er identiske. Malus sargentii Norðîc® ’First Choiz’ er derfor et godt valg, hvis man skal opnå en ensartet hæk eller hegn.

Klima & sundhed
Malus sargentii Norðîc® ’First Choiz’ er sund og hårdfør som almindelige sargentæbler. Der er ikke observeret angreb af æbleskurv eller -kræft.