Ribes alpinum Norðîc(r) ‘Green Mound’

Skyggetålende og fremragende bunddække

 

Ribes alpinum Norðîc® ’Green Mound’ er virkelig en plante, der udfylder et behov, når skyggefuld vokseplads skal plantes til. Udover at være skyggetålende, så danner Ribes alpinum Norðîc® ’Green Mound’ et væld af grene, hvilket gør planten særdeles tæt. Med en højde på ca. 50 – 100 cm udgør den et effektivt bunddække, hvor andre planter har svært ved at gro. Kan foruden at være bunddækkende også anvendes som fodpose-plante, lav hæk (uklippet eller klippet), i mindre grupper eller solitært.

Allerede i det tidlige forår ses den lysende friskgrønne farve, som fjeldribs er kendt for. Hurtigt dannes nye bløde skud tæt besat af blade, og i april-maj måned dannes små gullige blomster. Ribes alpinum Norðîc® ’Green Mound’ er en enkønnet hanklon og danner derfor ikke bær.

Er både frost og vindfør. Kan plantes i sol, halvskygge eller skygge.

Næring til vores bier
Ifølge biplantekalenderen, så bidrager fjeldribs med ”nogen nektar” og ”nogen pollen”, når den blomstrer. Fjeldribs synes ikke generet af råvildt, og sygdomsmæssigt er der ikke registreret skivesvamp på Ribes alpinum Norðîc® ’Green Mound’.

Oprindelse
Ribes alpinum Norðîc® ’Green Mound’ er udvalgt i USA, og A-Plant 2000 ApS har hentet den hjem fra Midwest Groundcovers, som anbefaler planten som en lav, kompakt løvfældende busk med rund vækstform.

PS En ”Mound” er en høj, og Green Mound er navnet på et sted i Florida.