Bergenia cordifolia Norðîc® ‘Green Cover’

Bergenia cor. Nordic Green Cover

Dækker jorden fuldstændigt

Når et areal skal plantes til med en god bunddækkende plante, så er det vigtigt, at planten virkelig dækker 100%. Bergenia er én af de planter, som løser denne udfordring godt. Fra de tykke jordstængler, dannes kraftige grønne blade, der dækker så effektivt, at bedet bliver vedligeholdelsesfrit.

Naturalistisk voksende kæmpestenbræk

Da Ole Schjellerup fra Birkholm Planteskole bad Kim Nielsen fra Staudegaarden kigge nærmere på denne sort af Bergenia, var Kims umiddelbare vurdering, at Bergenia cordifolia Norðîc® ’Green Cover’ har et meget afdæmpet og mere naturalistisk udtryk end mange af de andre sorter af kæmpestenbræk, som Staudegaarden producerer har.  

Oprindelse og anvendelse

Bergenia cordifolia Norðîc® ’Green Cover’ er udvalgt i en samling af Bergenia cordifolia på Birkholm Planteskole. Materialet kommer oprindeligt fra Grethe Petersen, tidligere Lynge Virum Staudegartneri. Grethe har gennem et helt gartnerliv kigget på stauder, og hendes far Haubert var ham, der fandt Actaea/Cimicifuga ’Brunette’.

Vi anbefaler Bergenia cordifolia Norðîc® ’Green Cover’ til haver, parker og anlæg. Den trives i både sol og skygge, men placeringen i sol og halvskygge giver den bedste trivsel og blomstring.

Diskret blomstring

Bergenia cordifolia Norðîc® ’Green Cover’ danner, ligesom andre Bergenia cordifolia, blomster i det tidlige forår. Blomsterne er ikke så store og kommer ikke i et stort antal. Farven er svag rosa og fremstår derfor meget diskret. Planten bliver ca. 30 – 40 cm høj og der skal plantes 5 planter pr. m2.

Kæmpestenbræk med naturalistisk udseende og diskret blomstring

Download billede