Sesleria heufleriana Norðîc® ‘Overdam Blue’®

Sesleria Nordic Overdam Blue

Udvalgt blåaks med bredere og mere blåfarvede blade

Denne nye klon af blåaks er fundet af Poul Petersen, Overdam Planteskole i et parti frøformerede Sesleria heufleriana. Klonen har Poul arbejdet med i flere år, og da den er 100% stabil, har han sammen med A-Plant valgt at søge om at få nyhedsbeskyttet sorten. Planten er undervejs i testsystemet og den endelige godkendelse ventes i 2024.

Blålig farve

Bladenes overside er blågrønne og undersiden stålblå. Bladenes evne til at lave spiraler giver derved planten et mere gråligt udtryk. Da bladene endda også er bredere, fremstå Sesleria heufleriana Norðîc® ’Overdam Blue’® som både mere frodig og kraftigtvoksende end selve arten Sesleria heufleriana. Væksten sker fra en tue og en del af bladene vil få en overhængende vækst. Højden er ca. 30 cm.

Som den almindelige blåaks, blomstrer Sesleria heufleriana Norðîc® ’Overdam Blue’® i det tidlige forår med oprette aks, der først er sorte og senere skifter til mere cremefarvede.

Anvendelse

Sesleria heufleriana Norðîc® ’Overdam Blue’® er en rigtig god bunddækkende græs. Dens smukke udseende gør den også velegnet som krukkeplante – eks. med sammen med lave overhængende sommerblomster. Den trives fint i almindelig jord, klarer også både fugtig jord og når den er etableret, er den temmelig tørketålende. Har man et surbundsbed, vil Sesleria heufleriana Norðîc® ’Overdam Blue’® trives fint her også. Den skal placeres i sol eller halvskygge.

Vintergrøn dekorativ plante

Gennem hele vinteren vil Sesleria heufleriana Norðîc® ’Overdam Blue’® stå fint i bedet eller i krukken. Smådyr og fugle kan søge ly i de vintergrønne aks. I det tidlige forår vil beskæring af sidste års blade fremme blomstringen og de nye blade, men er ikke strengt nødvendig.

Smuk vintergrøn tørketålende græs med dekorative blomster allerede i marts

Download billede 1

Download billede 2