Acer hybrid Norðîc(r) ‘San’

Middelstort træ med mange anvendelsesmuligheder

Acer hybrid Norðîc® ’San’ er et middelstort træ, der både egner sig som bytræ, solitært plantet i anlæg og som et prydtræ i mindre haver og boligselskaber. Den rette stamme og flotte pyramideformede krone gør Acer hybrid Norðîc® ’San’ til et sikkert valg, for de kraftige grene og middeltætte forgrening giver en god skyggevirkning uden at være 100% skyggende.

Den endelige højde på Acer hybrid Norðîc® ’San’ vil være 6 – 7 m.

Træer vinder frem i byerne, hvor de tætbyggede områder har brug for mere natur. Grønnere byer er kommet på dagsordenen, og der vil både være behov for flere forskellige arter til at øge biodiversiteten, men også træer, der er sunde, robuste og nyttige.

En anden trend er planter, der gør nytte for bier og andre insekter. Også her er Acer hybrid Norðîc® ’San’ et godt valg, for de nektarholdige blomster lokker mange bier og andre insekter til.

Hvert forår farves vinterknopperne røde lige inden udspring. De friskgrønne blade er femlappede med dybe indskæringer og markante rødlige bladstilke. Blomsterne er gule. Den røde farve ses igen, når frugterne på Acer hybrid Norðîc® ’San’ modner og dekorativt pryder træet hele efteråret.

Acer hybrid Norðîc® ’San’ er fuldt frostfør og middel vindfør. Sorten er sund, og vi har endnu ikke set angreb af acerbladpletsyge, som mange andre ahorn angribes af.

Oprindelse
Acer hybrid Norðîc® ’San’ er fundet og udvalgt i Lillemark Planteskole. Sorten ejes af Birkholm Planteskole, som har nyhedsbeskyttet sorten.